Kladdkakemuffins
Tänkte att ni ska få ta del av mina kladdkakemuffins.
Kladdkakemuffins 16 stycken
Ingredienser:
2 st ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
100 g smält smör
1. Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut 16 bakformar i papper på en plåt.
2. Vispa ägg och socker med elvisp. Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao, vetemjölet och tillsist det flytande margarinet. Vispa sedan ihop till en jämn smet.
3. Klicka ut smeten i bakformarna.
4. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
5. Lägg en handduk över muffinsarna när de svalnat så blir de inte hårda.
Muffinsarna sjunker nästan alltid i mitten men jag tycker inte det gör något eftersom då kan man sätta dit en klick gärdde då det ska serveras. De går utmärkt att frysa ner muffinsen också.
Resultat blev detta :)
Riktigt goda må jag säga! :)
Häll inte för lite smet i formarna för då blir dom inte så kladdiga.
Jag fick inte ut 16 stycken då jag hällde i lite mera smet i formarna.
Men bättre att göra en dubbel sats så de blir kletiga!
Hoppas ni testar att baka! :)
Nu är det snart middag, vi hörs!